Door: Vetus

Handig filmpje met tips voor het winterklaar maken van uw inboard-motor. Onderaan vindt u de gebruikte producten om zelf ook gelijk aan de slag te gaan!

 

Het liefst maken we natuurlijk in één keer heel de boot winterklaar. Maar wat was er ook alweer nodig? 

 

Antivries?
Één van de meest gebruikte winterproducten, zorgt ervoor dat de vorst geen schade aanbrengt en te gebruiken voor het drinkwatersysteem, toilet, verwarming en de motor. In koperen leidingen beschermt dit roze goedje tot -45°C en in kunststof leidingen tot -25°C voor barsten. Belangrijk: niet giftig en dus een stuk minder schadelijk voor het milieu dan de giftige varianten. 

 

Staat u toch bij de motor, dan is een onderhoudsbeurt ook niet gek. We verzamelen eerst even wat gemakkelijke 'gereedschappen':

 

Olie verversen? Een Pela Vacuümpomp biedt uitkomst. 

 

Impeller vervangen, slangen loshalen, andere moertjes op onmogelijke plekken? Met zo'n flexibele schroevendraaier gaat dat toch een stukje makkelijker!

 

Waterfilter ook aan vervanging of schoonmaken toe maar niet los te krijgen? Nog steeds een mooie uitvinding gebaseerd op een tennisracket: de Wierpotsleutel. Bruikbaar voor de Vetus filterhuizen met een 'plus' op de bovenkant!

 

Voorkomen, of proberen te voorkomen, dat het een vies boeltje wordt? Zo'n Colad Mengbeker van 700ml (€ 0,40 / stuk) is altijd makkelijk om onder handbereik te hebben.

 

Heeft u een Vetus-motor en op zoek naar de spareparts? We hebben het makkelijk gemaakt voor u, alle Vetus motoren (ook de oude) kunt u vinden in de categorie 'Motoronderdelen per motor'. Als u dan op het juiste motortype klikt vindt u onderaan de pagina bij 'gerelateerde producten' de meest voorkomende onderhoudsdelen; v-snaar, impeller, oliefilter, brandstoffilter en olie. In een paar klikken voegt u de benodigde onderdelen toe aan uw winkelmandje.
Benieuwd hoe je deze onderhoudsronde het beste aan kan pakken? Bas van Vetus geeft uitleg in dit filmpje.

 

Niet alleen van Vetus hebben we filters, ook van Yanmar, Racor, Volvo, Delphi, Allpa, en Nanni hebben we meerdere soorten en maten in voorraad. De olie hebben we natuurlijk ook staan.