VETUS' slimmere en nog krachtigere versie van de reeds bekroonde BowPRO-boegschroef, de BowPRO Boosted, is genomineerd voor HISWA Product van het jaar 2019.

Het nieuwe model bezit naast alle eigenschappen van de, in 2018 geïntroduceerde, BowPRO reeks ook een boost functie om het leven van booteigenaars nog makkelijker te maken.

De nieuwe en uiterst efficiënte BowPRO Boosted 57-150-serie bestaat uit acht modellen. Deze serie heeft een duidelijk streepje voor op conventionele boegschroeven. Hij is voorzien van een interne acculader waardoor de boegschroef extra spanning kan terug leveren aan de accu. De BOW PRO Boosted-boegsschroef kan worden aangesloten op 12V en 24V, waardoor hij multi inzetbaar is en geschikt voor boten tot 80 voet (24 m). Wanneer de boegschroef niet gebruikt wordt, laadt de ingebouwde acculader de accu automatisch weer bij, waardoor de BowPRO Boosted zowel een boegschroef als acculader is.

De VETUS-motorcontroller stuurt de onderhoudsvrije inductiemotoren aan. Een technologische doorbraak waardoor de BowPRO Boosted-boegschroeven heel stil zijn en hun runtime alleen wordt beperkt door de grootte van het aanwezige accupakket.
De boegschroeven zijn door de combinatie van de onbeperkte runtime, de volledig proportionele besturing, de ingebouwde acculader en de onderhoudsvrije borstelloze motor de ideale oplossing voor bijna elke boot. Vooral voor charterschepen bieden deze boegschroeven belangrijke voordelen in vergelijking met conventionele boegschroeven.

De BOW PRO Boosted  is veilig en gemakkelijk te installeren en zorgt voor ongekend gebruikersgemak. Daarnaast worden ook de stroomprestaties verhoogd. De boegschroeven zijn geschikt als vervanging van reguliere VETUS boegschroeven, omdat ze dezelfde gestroomlijnde staartstukken en propellers gebruiken.”

Met deze boegschroeven kunnen gebruikers zo weinig of zo veel kracht gebruiken als ze willen. Ze werken met twee verschillende CANBUS panelen: een volledig proportionele basispaneel (BPPPA) en een volledig proportioneel paneel met lock/holdfunctie (BPPJA).

De BowPRO Boosted-serie is geschikt voor boten tussen de 20 en de 80 voet (6 en 24 meter), en heeft al een indrukwekkende reputatie opgebouwd als een serie van sterke, stille boegschroeven met onbeperkte runtime en borstelloze motoren.

Bekijk hier alle BowPRO-modellen. Tijdens de Vetus Actieweken ontvangt u bij aankoop van een BowPRO een gratis Fatboy Lamzac © kado!