NIEUW in ons assortiment: Renskib poetsmiddelen

Zonder wax, milieuvriendelijk en te onderhouden zonder stromend water.

"Renskib is een Deens bedrijf, met een Nederlandse eigenaar, dat al sinds 1995 gespecialiseerd is in cosmetisch onderhoud van schepen op locatie. Op basis van de opgedane ervaring en de liefde voor watersport en alles daaromheen, ontwikkelt en produceert Renskib nu alweer vijftien jaar haar eigen producten. De producten worden dagelijks gebruikt door de eigen Renskib servicemedewerkers. Het Renskib schoonmaak- en poetssysteem heeft een doel: de beste kwaliteit leveren in cosmetisch jachtonderhoud. Voldoen aan de allerhoogste kwaliteit, maar ook aan de strengste milieueisen, is het uitgangspunt van al onze producten en services. Als watersporter maakt u, net als wij, gebruik van de natuur, u geniet ervan en vindt dus ook dat deze in stand moet worden gehouden. Al onze producten zijn ontwikkeld voor uw gemak, op basis van het idee dat u veel liever wilt varen dan poetsen."

Renskib zegt: Ons schoonmaak- en poetssysteem heeft een doel om de beste te zijn in cosmetisch jachtonderhoud. Niet alleen de hoogste kwaliteit maar ook het voldoen aan de strengste milieu-eisen is de oorsprong van onze producten. Als watersporter maakt u gebruik van de natuur dus is het belangrijk om deze in stand te houden.

De RENSKIB methode in 6 stappen:

1. Wanneer de boot uit het water komt moet deze goed afgespoten worden. Hierna is het belangrijk om de boot goed schoon te maken en van alle oude waslagen te ontdoen met de Renskib R-110 Gelcoat Cleaner en/of de Renskib R-100 Gele Aanslagverwijderaar. De R-100 is een zuur dat de kalk zacht maakt waardoor deze eenvoudig van de gelcoat kan worden verwijderd. Daarna is de boot klaar voor het polijsten.

2. Verweerde oppervlakken dienen gepolijst te worden met Renskib R-120 Vloeibare Grove Polijstpasta. Dit product is een polijstmiddel met korrel 6000 en wordt machinaal uitgepoetst.

3. De opbouw en/of de romp worden gepolijst met de Renskib R-130A Pre Sealer (Vloeibare Polijstpasta). Dit product is een polijstmiddel met korrel 8000. Hiermee wordt de gelcoat weer glanzend en glad.

4. Nadat de opbouw en/of romp is gepolijst wordt geadviseerd om de boot in het geheel te wassen met Renskib R-140 Shampoo. Dit om eventuele resten van het polijsten te verwijderen. Deze Shampoo is ook verkrijgbaar in een RTU (Ready to Use) spuitbus.  

5. Als laatste kan de boot geseald worden met de Renskib R-130B Sealer (Verzegelaar). Deze hecht uitzonderlijk goed op een met R-130A behandelde gelcoat. Deze wordt met een natte spons aangebracht en daarna uitgepoetst met een microvezeldoek. Deze laatste behandeling zorgt voor een diepe, keramische glans en geeft een bescherming tegen zonlicht. Bovendien is dit een non-sticking agent, die ervoor zorgt dat vuil niet hecht. De Sealer is geheel vrij van siliconen, petroleum en teflon-verbindingen.

6. Het reguliere onderhoud is eenvoudig uit te voeren met Renskib R-140 Shampoo.

Renskib adviseert het als volgt: Mix 20ml (of in erg vuile staat iets meer) R-140 Shampoo met een halve liter water in een sprayfles. Spray de shampoo op de te behandelen oppervlakte van ongeveer 50 x 50 cm en droog dit af met een microvezeldoek. Wring deze microvezeldoek uit met schoon (zout of) zoet water en herhaal deze handeling op het volgende vlak. Hiermee gebruikt u zo goed als geen water en onstaat er geen risico voor het afzetten van kalk, wat weer zorgt voor een schonere en glanzende boot.