Door: Leonie

Voor het navigeren adviseren we altijd om te kiezen voor een apparaat wat daar speciaal voor gemaakt is. De smartphone of tablet is daarbij een mooie uitbreiding. Geïnteresseerde opstappers kunnen meekijken op hun eigen telefoon of u kunt vanuit huis bekijken of de accu's nog wel vol genoeg zijn. Onderstaande apps vinden wij aanraders, welke gebruikt u al?

Laten we beginnen met één van de belangrijkste veiligheidsapps, de KNRM Helpt App. Onlangs is er een nieuwe update uitgekomen, heeft u die al geïnstalleerd? In deze app zitten wat slimme functies, waaronder het vooraf plannen van uw reis. Gebeurt er iets dan kunt u met 1 druk op de knop alarm slaan en weet de KNRM om welk jacht het gaat.

-

Dan de Navico Link App:

B&G : https://www.bandg.com/news/link-app/

Geschikt voor gebruik met B&G Zeus3, Zeus2, Zeus Touch en Vulcan. Voor de displays zonder de ingebouwde wireless-functie is een losse Wifi-1 module nodig.

Lowrance : https://www.lowrance.com/en-au/news--videos/connect-smartphones-and-tablets-to-your-multifunction-display/

Geschikt voor gebruik met Lowrance HDS Carbon, HDS Gen3, HDS Gen2 en HDS Gen2 Touch, Elite TI Fishfinders en plotters. Voor de displays zonder ingebouwde wireless-functie is een losse Wifi-1 module nodig.

Simrad : https://www.simrad-yachting.com/news/lin-app/

Geschikt voor gebruik met Simrad NSO evo3, NSO evo2, NSS evo3, NSS evo2, NSS7, NSS8, NSS12 en de Simrad GO-serie. Voor de displays zonder ingebouwde wireless-functie is een losse Wifi-1 module nodig.

-

Raymarine heeft uiteraard ook verschillende apps voor het uitlezen en/of bedienen van uw Raymarine apparatuur. Kies uit de RayView, RayRemote of de RayControl App. Heeft u een Dragonfly, dan is de Wi-Fish App iets voor u!

-

Uiteraard is de Navionics App ook een hele fijne in combinatie met de SD en CF-kaarten die in de plotter gaan. In een heel aantal plotters kunnen de routes geïmporteerd worden die gemaakt zijn met de app. Soms is hierbij de Support-pagina op navionics.com een handig hulpmiddel. Bekijk bijvoorbeeld deze pagina over het synchroniseren naar de verschillende plotters.

-

Een heel praktische app is de Victron Toolkit met daarin een Kabelcalculator, Led defenitiecodering en een Temperatuur Derating calculator. Heeft u Victron apparatuur aan boord en krijgt u een Led-foutcode? Dan kunt u in deze app opzoeken wat de melding betekent. Of vraagt u zich af of de kabels wel dik genoeg zijn over de lengte die u gebruikt hebt? U kunt het in deze app direct uitrekenen.

-

Tot slot: u hebt vast wel een parkeerapp op uw telefoon. Maar kent u ook al de parkeerapp voor op het water, de Bluewater App? Dan kunt u gewoon vanaf de boot uw ligplaats betalen als u in een andere haven ligt!

Heeft u nog andere suggesties? We horen het graag!