outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Reddingvlotten

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE
er zijn 12 producten gevonden

Reddingsvlot huren

Heeft u een reddingvlot nodig maar wilt u dat grote pak niet het hele jaar aan boord hebben? Wij bieden diverse huuropties aan voor het huren van vlotten. De aanwezigheid van een reddingsvlot aan boord kan in een noodsituatie van levensbelang zijn. Uiteraard hoopt u deze nooit nodig te hebben, maar in zware weersomstandigheden of een onverwachte situatie is het van groot belang voor de inzittenden van de boot. Als u het vlot huurt voor een week, meerdere weken of juist alleen een weekend heeft u altijd een vers en gekeurd vlot.

 

In sommige vaargebieden of tijdens sommige tochten of wedstrijden is het verplicht om een reddingsvlot aan boord te hebben. Afhankelijk van het gebied of de wedstrijdreglementen zijn er diverse eisen op verplichte reddingsmiddelen. Landen rondom de Middellandse zee zoals Frankrijk en Spanje stellen een vlot verplicht. Wanneer u eenmalig op vakantie gaat of slechts incidenteel in deze gebieden vaart kan huren voordeliger en makkelijker zijn.

Reddingsvlot klassen

Er wordt een scheiding gemaakt tussen reddingsvlotten bestemd voor vaart in binnenwateren, riviermondingen en baaien en voor vaart op zeeën en oceanen. De ISO-9650 norm maakt hierin een onderscheid door verschillende klassen. Klasse 1 is ontworpen voor zwaardere omstandigheden en bevat een overlevingspakket voor langer dan 24 uur. Deze is daarom ook geschikt voor oceaan- en zeevaart. Klasse 2 daarentegen wordt ingezet bij vaart in binnenwateren en kustgebieden. De reddingsvlotten zijn geschikt voor minder lichtere omstandigheden.

 

In de beslissing voor de huur van een reddingsvlot moet er rekening gehouden worden met diverse factoren. Zo is het aantal personen een belangrijke overweging. Alle personen aan boord moeten zeker zijn van een plaats in het vlot. Daarnaast kunt u kiezen welke huurtermijn het beste bij uw reis past. Bij Jos Boone Watersport heeft u de optie om voor diverse termijnen te huren, namelijk: een weekend, 1, 2 tot 4 of 5 tot 8 weken.

Veiligheidsmiddelen huren

Reddingsvlot huren? Bekijk ons aanbod reddingsvlotten klasse 1 en 2 in de webshop en bestel direct online. Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Wij helpen u graag! U profiteert bij ons niet alleen van een uitgebreid assortiment watersportartikelen, maar ook van gedegen advies en uitvoerige service. Ontdek ook ons overige aanbod veiligheidsmiddelen die wij te huur aanbieden. Zo huurt u bij ons naast een vlot ook noodsignalen en reddingsvesten.