outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Zinkanodes

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE

Zinkanodes

Geen enkele metaalsoort is geheel bestand tegen corrosie. Zelfs de metalen die normaal gesproken doorgaan als corrosievrij, zijn samengesteld uit diverse metaalsoorten. Die combinatie veroorzaakt corrosie. Anodes worden gebruikt om de metalen delen van uw vaartuig welke onder water liggen te beschermen tegen deze corrosie.

Wat is een anode?

Maritieme objecten worden voornamelijk van staal gemaakt. Dit maakt ze zeer gevoelig voor corrosie. Anodes beschermen het gedeelte van de boot dat onder water ligt tegen schadelijke corrosie. Een bescherming d.m.v. anodes is een "opofferingsbeschermingssysteem" omdat de anode zich langzaam opoffert. Anodes worden dan ook ‘offerblokken’ genoemd, omdat deze als eerste gaan corroderen, in plaats van de delen van uw boot.

Zinkanodes kopen?

Moet u nou aluminium anodes of zink anodes kopen? Dat hangt af van het water en de plek waar uw boot het grootste deel van het jaar ligt. Zinkanodes zijn zeer geschikt voor gebruik op zout water. In ons assortiment kunt u beide soorten vinden. Bovendien zijn er diverse bevestigingsmogelijkheden, zoals Bolt On anodes en Weld On anodes Wanneer u vragen heeft over de soorten anodes of het juiste aantal, neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.