outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Boegschroeven

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE
er zijn 12 producten gevonden

Boegschroeven

Een boegschroef (of thruster) is een ideale toevoeging om comfortabel te kunnen varen. Met name bij bijzondere manoeuvres, zoals het draaien of invaren in jachthavens of het in positie houden bij een brug of sluis, kan een boegschroef erg handig zijn.

Wat is een boegschroef?

Een boegschroef wordt gemonteerd in of bij de voorsteven van uw boot. Deze verzorgt een stuwing naar bakboord of stuurboord om manoeuvres bij lage snelheden makkelijker te maken. Een boegschroef is dan ook alleen werkzaam tot zo’n 3 tot 4 knopen. De schroef wordt horizontaal gemonteerd in een zogenaamde boegschroeftunnel. Moderne boegschroeven van o.a. Vetus zorgen voor steeds minder turbulentie en dus ook het cavitatiegeluid binnen deze tunnel. Zo wordt lawaai geminimaliseerd en is er ook bij een kleine diepgang al een grote stuwkracht mogelijk.

Onlangs heeft Vetus een nieuw type gelanceerd; de BOW PRO. Deze zijn voorzien van inductietechnologie, waardoor het gebruik van koolborstels overbodig is geworden. Het resultaat is een boegschroef die erg stil is, maar ook een ongelimiteerde run-time heeft.

Een boegschroef kiezen

Er zijn veel verschillende schroeven beschikbaar. De beste keuze is afhankelijk van uw boot en de gewenste functionaliteiten. Weet u niet welke variant u het beste kunt kiezen? Neem dan vrijblijvend contact op. We kunnen u helpen met een persoonlijk advies, maar ook met het selecteren van de juiste randproducten!