outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Aluminiumanodes

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE

Aluminiumanodes

Geen enkele metaalsoort is volledig immuun voor corrosie, ook niet op uw eigen boot of schip. Anodes worden gebruikt om de metalen delen van uw vaartuig welke onder water liggen te beschermen tegen deze corrosie.


Wat is een anode?

Anodes beschermen het gedeelte van de boot dat onder water ligt tegen schadelijke corrosie. Ze worden ook wel ‘offerblokken’ genoemd, omdat ze galvanische corrosie voorkomen. Galvanische corrosie ontstaat door de elektrische lading (elektrolyse) wanneer twee metalen objecten in het water bij elkaar in de buurt liggen. Anodes worden gemonteerd, zodat deze als eerste gaan corroderen, in plaats van de delen van uw boot.


Aluminiumanodes

Wanneer u voornamelijk in zoet water vaart, kunt u het beste kiezen voor aluminiumanodes. Het verschil in potentiële energie (potentiaalverschil) tussen aluminium en andere metaalsoorten is namelijk groter dan het verschil tussen zink en andere metaalsoorten. Dit is belangrijk om te weten, omdat de weerstand van elektriciteit in zoetwater hoger is dan in zoutwater. Aluminiumanodes slijten sneller in zout water dan in zoet water. Daarom raden wij aan om voor zout water een zink anode te kiezen. In ons assortiment kunt u beide soorten vinden. Bovendien zijn er diverse bevestigingsmogelijkheden, zoals Bolt On anodes en Weld On anodes. Heeft u vragen over het kiezen van de juiste anodes of het juiste aantal? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies!