outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Reddingvlotten

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE
er zijn 12 producten gevonden

Reddingsvlotten

Reddingsvlot nodig? Jos Boone Watersport heeft meerdere types en merken reddingsvlotten in voorraad. Bijvoorbeeld van RFD, Plastimo en Lalizas, in tas en in container, types Cruiser ORC en ISO. Het hebben van een reddingsvlot aan boord kan in een noodsituatie van levensbelang zijn. Een reddingsvlot hoopt u nooit nodig te hebben, maar kan in zware weersomstandigheden of een noodsituatie van groot belang zijn voor de inzittenden van de boot. Meerdere van onze klanten hebben er in de loop van de jaren hun leven aan te danken gehad.

 

Afhankelijk van de gebieden waarin u vaart bestaan er verschillende eisen op reddingsmiddelen die verplicht aan boord moeten hebben. Zo is het Frankrijk en Spanje, net als andere landen rondom de Middellandse zee, verplicht om een vlot aan boord te hebben. Ook voor sommige reizen of wedstrijden is het verplicht om er één te hebben.

Reddingsvlot klassen

De vlotten zijn verdeeld in meerdere klassen. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen pleziervaart in binnenwateren, riviermondingen en baaien en voor het varen op zeeën en oceanen. Aan de hand van de norm ISO-9650 wordt een onderscheid gemaakt. ISO 9650 reddingvlot klasse 1 zijn bestemd voor oceaan- en zeevaart. Deze zijn ontworpen voor zwaardere omstandigheden en bevatten een overlevingspakket waarmee u langer dan 24 uur op het water kan blijven. Daarnaast is er de klasse 2 die zijn ontworpen voor lichtere omstandigheden en deze worden toegepast bij pleziervaart in binnenwateren en kustgebieden. Ook het type vloer is van belang, op een dubbele bodem blijft u veel langer op temperatuur dan wanneer u rechtstreeks op het zeewater zit.

 

Naast het water waarop u vaart zijn er diverse factoren waar u rekening mee kunt houden bij de aankoop. In de beslissing voor welk reddingvlot u moet kiezen is het aantal personen een belangrijke overweging. Het vlot moet overeenkomen met het aantal mensen aan boord, een te groot vlot geeft eerder nadelen dan voordelen. Als u met te weinig mensen in een groot vlot zit is de veiligheid in het geding. Houd er rekening mee dat het vlot iedere 3 jaar gekeurd dient te worden. Dit verzorgen we ook voor u zodat u weer veilig het water op kunt gaan. Wanneer u hulp nodig heeft in het maken van de juiste keuze helpen wij u graag.

Reddingsvlot kopen of huren?

Op zoek naar een vlot? Ontdek ons assortiment reddingsvlotten in zowel container als tas in de shop. Weet u nog niet zeker welk type reddingsvlot het meest geschikt is? Jos Boone Watersport assisteert u graag bij het maken van de juiste keuze. Bestel het vlot direct in onze webshop of kom langs op ons winkelschip in Middelburg. Kijk ook eens naar de mogelijkheid voor het huren van reddingsvlotten. Wanneer een vlot slechts af en toe noodzakelijk is kan dit een gunstig alternatief zijn en hoeft u geen zorg te dragen voor een droge opslag en de keuring.