outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Jos Boone respecteert de zondagsrust

Onze winkel en webshop zijn vandaag gesloten. Morgen staan wij weer met plezier voor u klaar

Meer informatie

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Antifouling

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE
er zijn 12 producten gevonden

Om uw boot onder de waterlijn te beschermen tegen aangroei is het verstandig deze te behandelen met antifouling. De aanwezigheid van aangroei als schelpen, mosselen en algen kan er namelijk voor zorgen dat uw boot minder goed vaart kan maken. Hoe meer weerstand, hoe minder goed het roer reageert op sturing, wat uiteindelijk zorgt voor een verlies aan snelheid.

Wat is antifouling?

Antifouling is de letterlijke vertaling van anti-aangroei. Het is een verf, speciaal gericht om aangroei te weren onder de waterlijn van uw boot. Deze bestaat onder meer uit biociden, koper en choolrubber. De verf kan over het algemeen in een tweetal categorieën worden ingedeeld: harde en zachte. Harde antifouling lost op wanneer het in aanraking komt met water, waardoor aangroei niet goed kan hechten op de ondergrond. Er blijft echter een harde verflaag over die na verloop van tijd niet meer werkt, hier moet overheen geschilderd worden. Na een aantal jaren zullen eerst deze lagen verwijderd moeten worden voordat er een nieuwe laag kan worden opgebracht. Zachte antifouling wordt ook wel zelfslijpend genoemd, tijdens het varen slijt de laag namelijk geleidelijk af. Het voordeel hierbij is dat er geek dikke verflaag overblijft. Nadeel is hierbij dus wel dat er elk seizoen een nieuwe laag aangebracht moet worden.

Waarom antifouling gebruiken?

Het is aan te raden om minimaal één keer in de twee tot drie jaar een nieuwe laag antifouling verf op uw boot aan te brengen. De aanwezigheid van aangroei kan er namelijk voor zorgen dat uw boot snelheid verliest, meer brandstof verbuikt en dat de ondergrond sneller gaat corroderen. Dit alles zorgt er bovendien voor dat de levensduur van uw boot verminderd wordt, wat uiteraard ook van invloed is op de waarde.

 

Wilt u antifouling verf aanbrengen op uw boot of schip, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan de huidige laag, de (gemiddelde) vaarsnelheid en natuurlijk het materiaal van de boot zelf. Twijfelt u over de juiste keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we adviseren u graag in het maken van de juiste keuze!