outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Anodes

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE
er zijn 12 producten gevonden

Anodes

Geen enkele metaalsoort is volledig immuun voor corrosie, ook niet op uw eigen boot of schip. Anodes worden gebruikt om de metalen delen van uw vaartuig welke onder water liggen te beschermen tegen deze corrosie.

Wat is een anode?

Op het moment dat er twee metalen objecten in het water bij elkaar in de buurt liggen ontstaat er een elektrische lading, ook wel elektrolyse genoemd. Deze lading kan op termijn het metaal laten corroderen. We spreken dan over galvanische corrosie. Hierbij zal altijd het minst edele metaal corroderen, het meest edele metaal zal (over het algemeen) onaangetast blijven.

Een anode wordt op uw boot gemonteerd en zal ervoor zorgen dat deze beschermd blijft tegen corrosie. De anode is altijd het minst edele metaal t.o.v. de metalen onderdelen op uw boot. Omdat de anode zal gaan corroderen worden ze ook wel eens ‘offerblokken’ genoemd.

Welke anode kunt u het beste kiezen?

Wij adviseren om bij het kiezen van de juiste anodes rekening te houden met het vaargebied en de ligplaats van uw boot. De stroomafgifte van een anode hangt samen met de geleiding van het water en de oppervlakte van de anode. Een anode zal in zoet water dan ook langer meegaan, terwijl u bij zoet- en brakwater het beste kunt kiezen voor meerdere kleinere anoden dan één grote.

Over het algemeen geldt dat u bij zout water het beste kunt kiezen voor zinkanodes en bij zout- en brakwater voor aluminiumanodes. Binnen ons aanbod kunt u beide soorten vinden. Bovendien zijn er diverse bevestigingsmogelijkheden, zoals Bolt On anodes en Weld On anodes. Heeft u vragen over het kiezen van de juiste anodes of het juiste aantal? Neem dan contact met ons op, we geven u graag een passend en persoonlijk advies!