outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Noodbaken

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE

Noodbaken

Veilig het water op met een noodbaken? Jos Boone heeft AIS-MOB, PLB en EPIRB noodbakens in het assortiment. In een noodsituatie op het water kan het een levensreddend middel zijn. Het zorgt dat u snel gevonden en geholpen kan worden in nood. U hoopt dit natuurlijk nooit nodig te hebben, maar het kan in zware weersomstandigheden of een onverwachte situatie van groot belang zijn voor de opvarenden.

Het juiste type voor u

Welke noodbaken is geschikt voor uw situatie? Om deze keuze te maken moet er nagedacht worden over verschillende aspecten. Zoals wanneer deze ingezet wordt en door wie.

 

Er zijn diverse types noodbakens beschikbaar. Maar hoe werken deze precies? En wat zijn de verschillen tussen deze apparaten? Ieder model is geschikt voor een andere situatie. Een PLB oftewel een Personal Locator Beacon is zowel geschikt voor watersport alsook andere outdoor activiteiten. Lees hier de uitgebreide uitleg over de verschillen tussen deze types.

 

Een EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) daarentegen is uitsluitend bedoeld voor gebruik op zee. Daarnaast moet u in het bezit zijn van een Marcom-B diploma om een EPIRB aan boord te mogen hebben. Een EPIRB dient bovendien altijd geregistreerd te worden en voorzien van een MMSI-nummer. Hierdoor weten de instanties exact wie het noodsignaal zendt. Een PLB dient niet te worden voorzien van een MMSI-nummer, dit omdat er een uniek HEXA-code vooraf is ingesteld. Wel is het noodzakelijk om ook deze te registreren. Een bijkomend voordeel van zowel de AIS-MOB als de PLB is dat deze makkelijk in gebruik is doordat deze licht van gewicht en compact is. Nog niet zeker welk type de juiste keuze is voor uw situatie? Neem gerust contact op voor meer informatie, wij helpen u graag!

Noodbaken kopen?

Ontdek ons assortiment AIS-MOB, PLB en EPIRB noodbakens in de shop. Bestel direct online in onze webwinkel of kom langs in ons winkelschip aan de Maisbaai in Middelburg. Niet zeker welk type u wilt aanschaffen? Wij assisteren u graag bij het maken van de passende keuze!