outlet aanbiedingen
0 producten
€ 0,00

Je winkelmandje is leeg.

Meer dan 45 jaar ervaring
Advies op maat door onze experts
Duizend-en-één artikelen

Vind eenvoudig & snel het juiste product!

Stuurautomaten

filter op merk
PAGING_SELECT_ITEMS_PER_PAGE
er zijn 12 producten gevonden

Stuurautomaat voor de watersport: Eenvoudig sturen

Wat is een stuurautomaat?

Een stuurautomaat, ook bekend als autopilot, wordt binnen de watersport gebruikt om het stuur tijdelijk over te nemen. De technologie van de automaat maakt het mogelijk om een vaste koers aan te houden. Dit handige apparaat maakt het dus mogelijk dat u tijdens een langere reis niet continue aan het roer hoeft te staan, de stuurautomaat zal het roer van u overnemen.


Hoe werkt een stuurautomaat?

Een stuurautomaat maakt gebruik van sensoren om de koers te bewaken. De koerssensor meet de huidige koers van de boot. Vaak is de koerssensor een elektronisch kompas of een gyroscopische sensor. Het besturingssysteem vergelijkt constant de gewenste koers (die wordt ingesteld door de schipper) met de huidige koers die door de koerssensor is vastgesteld. Mocht de boot niet volgens de gewenste koers varen dan zal de stuurautomaat een signaal sturen naar de elektromotor zodat deze kan bijsturen.

Om te voorkomen dat de boot gaat slingeren of er te veel gecorrigeerd wordt, is de stuurautomaat vaak uitgerust met instellingen om dit te voorkomen. Ook kunnen moderne stuurautomaten worden gekoppeld aan een navigatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat de stuurautomaat automatisch de koers kan volgen.

 

Stuurautomaat – welke past bij u?

Bij het aanschaffen van een stuurautomaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze krachtig genoeg is. De waterverplaatsing speelt hierbij een grote rol, er zal rekening gehouden moeten worden met de volledig beladen waterverplaatsing. Ook de grote van het vaartuig heeft invloed op de stuurautomaat die het best past bij u. Mocht u twijfels hebben over welk stuurautomaat het best bij u past dan kunt u altijd terecht bij onze werknemers voor persoonlijk advies.